Over mij

Ede Gitaarles Het begon voor mij allemaal in 1989 toen ik een live uitvoering hoorde van Chuck Berry’s “Johnny B. Goode” gespeeld door Jimi Hendrix. Dat wilde ik ook! Al snel daarna kocht ik mijn eerste gitaar en begon met gitaarlessen op de muziekschool in Ede. In de jaren die volgden heb ik van alles gespeeld;

Classic rock met Strange Brew, smartlappen in een eigen jasje met Ludduvudduh, funk & soul met The Family Soul Drive, Nederlandstalige pop met LEF!, blues met The Fake Brothers Band, rock & soul met Left Lane Lisa, classic rock met Stonefly, Funkrock met Spoonbag, pop met Chris Hordijk en Franse chansons met Les Faux Manouches.

De laatste jaren ben ik me gaan verdiepen in het gipsy jazz repertoire van Django Reinhardt. Een behoorlijke omschakeling want ander type gitaar, andere manier van slag spelen, andere benadering van improvisaties, kortom een hele nieuwe wereld! Met het gipsy jazz trio Duende breng ik deze muziekstijl nu ten gehore op allerlei gelegenheden door het hele land.